MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

luni, 7 ianuarie 2013

Predictii 2013 Mircea Batranu. Politica in lume

Continuarea articolului
Ce urmeaza. Predictii 2013 Mircea Batranu, publicat în Cronica, România de azi!
Iata predicţiile mele pentru evenimentele politice ale lumii în anul 2013 şi următorii:
1.Criza finală a capitalismului (vezi şi Criza mondială – Adevăruri nespuse!).
Aşa după cum am scris în Manifest, va fi revoluţie! şi în multe articole publicate în Cronica, România de azi,  suntem în faza crizei finale a capitalismului. În mod paradoxal, ultima invenţie a capitalismului, Globalizarea, a produs criza finală şi apusul capitalismului. Globalizarea, adică extinderea intereselor financiar-economice prin decizie unică, a distrus mecanismul capitalismului, libertatea pieţei şi a deciziei de plasare a capitalului.
Criza capitalismului - efectul globalizarii
 Adepţii globalizării, grupurile financiar-politice, au impus Afacerea perfectă, adică afacerea cu risc zero, despre care am mai scris, vezi articolul Globalizarea, afacerea perfecta si distrugerea capitalismului, au lansat experimentul China, au distrus valoarea construcţiei Uniunii Europene, au impus modele care au distrus societăţi şi drepturi fundamentale.
E puţin probabil să apară un general Clark sau un lider mondial care să spună DESTUL, OPRIŢI-VĂ! şi să facă ordine şi lumină.
Acest mecanism perfid, Globalizarea, care are la dispoziţie clase politice, armate şi servicii de informaţii, nu poate fi înfrânt prin valorile democraţiei. El va colapsa însă prin propriile acţiuni, care vor duce la război, un război mai aproape ca oricând în ultimii 50 de ani, din 1962 încoace. 
Încă nu s-a făcut niciun pas spre Anularea datoriei globale!

2.SUA.
În Statele Unite, avem acum o falsă renaştere a economiei, o redistribuire bugetară care însă nu este însoţită de principii social-economice noi, de un mecanism nou. Măsurile guvernului american sunt menite a readuce încrederea în dolar, pe fondul pierderii încrederii în euro. Încă nu a apărut nicio instituţie de tip nou, postcapitalistă. O decizie politică majoră a administraţiei Obama, ar putea schimba destinul omenirii. Mă refer la o decizie dublă. În plan economic, prioritizarea energiei fotovoltaice ar duce la schimbarea strategiilor globale şi la renunţarea în următorii 30-50 de ani la hidrocarburi. Tehnologiile de astăzi permit o astfel de strategie, inclusiv în domeniul transporturilor. A doua faţetă a deciziei americane priveşte moneda şi necesitatea renunţării la produsele derivate coroborată cu iniţierea şi construcţia unui nou Sistem Financiar Mondial (vezi şi Criza mondială-De ce se schimbă banii?).  Depindem cu toţii de decizia Administraţiei Obama. Presiunile din Senatul american sunt mari dar nu corespund planurilor de control total al omenirii, impuse de structurile globalizării.
Pacea sau războiul, reconstrucţia sau distrugerea, sunt în mâna administraţiei americane şi în gradul de  libertate pe care îl are.
3.Criza Uniunii Europene.
 Uniunea Europeană se află pe marginea prăpastiei dezintegrării. O mână de politicieni în slujba intereselor de tip globalist, au pus stăpânire pe ţările europene şi execută orbeşte decizii distructive. Niciodată în istorie, Europa nu a fost mai lipsită de lideri, ca astăzi. La Bruxelles, Strasbourg şi Luxembourg, parazitismul, birocraţia şi ineficienţa sunt în luna de miere.Uniunea Europeană încearcă o structură federativă de tipul landurilor germane, călcând în picioare tocmai ceea ce a dat valoare Europei de-a lungul secolelor, identitatea de neam!
Europa Unită nu are strategie economică, prognoză socială, direcţie politică, dar are Premiul Nobel. Orbiţi de importanţa prezenţei lor în fruntea Europei, liderii de carton ai Europei, au în faţa ochilor un singur subiect, moneda Euro şi o singură strategie, austeritatea!
Am mai scris că Devalorizarea euro este iminentă pentru că e singura şansă de a împiedica, deocamdată, colapsul social la nivel european. Londra, ca de obicei, aşteaptă, dar marile probleme ale datoriilor, impropriu numite suverane, nu sunt Grecia, Spania şi Italia, ci Franţa. Am mai scris despre asta în multe articole, începând din 2009.
Uniunea Europeană trebuie reformată pe principii noi, altfel, valul revoltelor o va mătura!
Următorul preşedinte al Comisiei Europene va fi polonez şi poate că, odată cu această schimbare, se va restructura şi Uniunea Europeană!
4.Şansa Rusiei
Rusia lui Putin este practic singurul stat care astăzi, poate bascula spre noua eră. Rusia are toate resursele necesare acestei schimbări. Administraţia Putin trebuie să facă însă două schimbări majore în decizia social-politică, să transfere decizia dezvoltării spre Academia Rusă, mărind de cel puţin zece ori alocările bugetare destinate cercetării şi să reformeze sistemele de educaţie şi justiţie.
5.Experimentul chinez
China este, aşa după cum am mai scris, un experiment de tip globalist. Modelul îndelung promovat prin lume, al economiei puternice, superperformante, într-un sistem dirijat politic, modelul comunionismului globalist, este considerat încă a fi un succes şi se încearcă implementarea lui în alte zone, inclusiv în Europa.
comunionism
Pentru confirmarea acestei evoluţii, este destul să vedeţi modificarea legislaţiei muncii în ţările europene.
China, deşi menţine un nivel ridicol al salariilor, nu va face faţă închiderii pieţelor europene, închidere cauzată de austeritate.Prăbuşirea pieţei imobiliare, criza de supraproducţie, sărăcia din ce în ce mai accentuată la nivelul familiei, vor determina instabilitate socială şi revolte.Prăbuşirea Chinei va fi prăbuşirea tuturor.
Am toată admiraţia pentru performanţele economice ale Chinei. Au arătat că se poate dar butoiul cu pilbere e încălzit până la amorsarea unei explozii mondiale.
6.Lecţia japoneză
După dezastrul provocat de cutremurul şi tsunamiul din 11 martie 2011, (vezi seria de articole printre care şi
Explozia de la Fukushima. Sfârşitul erei atomice?), Japonia şi-a schimbat strategia de dezvoltare. Modelul promovat de autorităţile japoneze, energie curată, solidaritate şi protecţie socială, este demn de a fi urmat. Puterea tehnologică a Japoniei îi va duce, anul acesta în situaţia realizării mediilor de stocare energetică la costuri convenabile trecerii de la automobilul clasic la cel electric. Voi reveni în prognozele ştiinţifice cu detalii.
Japonia este însă ridicată pe cea mai instabilă zonă a Pământului iar dezastrele tectonice vor continua şi în 2013 şi în următorii.
7. Noua configuraţie a Orientului Mijlociu
După revoluţiile arabe (vezi şi Revolutiile arabe vor amana prabusirea capitalismului?), a urmat haosul şi risipirea. Urmează eliberarea Siriei şi apoi constituirea unei Federaţii între ţările mediteraneene din Nordul Africii şi Asia Mică. Această federaţie va fi constituită fără acceptul Ligii Arabe şi împotriva voinţei Israelului dar va avea suportul Statelor Unite  şi al Rusiei.
Urmăriţi însă, cu mare atenţie, renaşterea Turciei! Sprijinită de Statele Unite şi Marea Britanie, Turcia va deveni în următorii ani, o mare putere economică şi militară.
 8. În America de Sud şi Africa, vor avea loc lovituri de stat şi revolte sociale masive, pe fondul sărăcirii accentuate a populaţiei.
Despre Uriaşa şansă a României în 2013, voi publica o prognoză separat.
Vă rog să revedeţi şi predicţiile mele pentru anul 2012!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu